Sunday, August 19, 2012

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi




Bugün ne yapsam diye düşünürken aklımıza her zaman kahvaltı türü şeyler gelir nedense. Birde çocuklara sorarsak ne yiyelim bugün diye, tabi pek çoğu kızartma ister. Normalde pek fazla yapılmak istenmez ağır olduğu için ama kızartmayı da sevmeyen yok ki. Bugün artık klasik haline gelmiş domates soslu kızartma paylaşacağız.






Patlıcanları alacalı soyalım ve dilimleyelim. Biraz şekilli olsun isterseniz çaprazlamasına dilimleyin. Kabaklarında kabuklarını kazıyalım ve ince ince dilimleyelim. Kabakları hazırlarken patlıcanlar 15 dakika tuzlu suda beklemeli. Biberlerin de saplarını ve çekirdeklerini temizleyelim. Uzun biberden hoşlanmıyorsanız ikiye bölebilirsiniz. Artık patlıcanları da sudan çıkaralım yıkayalım ve tekrar kurutalım.






Tavaya veya fritöze yeterli miktarda sıvı yağ koyalım ve sebzelerimizi ayrı ayrı kızartalım. Önce kabak, sonra patlıcan sonra da biber şeklinde sırasıyla ayrı ayrı kızartalım. Kızaran sebzelerimizi yağını alması için kağıt havlu serili bir tabağa alırsak iyi olur. Sebzelerimiz kızarmış ve dinlenirken domates sosumuzu hazırlayalım.






Sos için domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız domatesleri tencereye alalım. Üzerine ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, toz şekeri, sirkeyi ve tuzu ilave edip 15 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım ve soğuması için bekleyelim.






Kızarmış sebzelerimizi servis tabağına alalım ve üzerine domates sosumuzu gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment