Monday, August 27, 2012

Genis Dantel



Geniş Dantel Modeli

Dantel çok geniş olduğu için pike takımları için değerlendirilmelidir.








Böyle bir danteli beyaz renkle örüp, istediğiniz renkteki kumaşa sardırmanızı öneririm.

Sunday, August 26, 2012

Mantı Tarifi




Mantı hemen herkesin çok sevdiği bir yemektir. Özellikle bayanlar rejimi bir gün daha erteleyin. Ayrıca mantı yapılması zor olarak bilinir. Yapınca göreceksiniz ki çok kolay. Afiyet Olsun.






Malzemeler:






- Un 5 su bardağı 550 gram

- Tuz 3 yemek kaşığı 36 gram

- Yumurta 2 adet yumurta 100 gram

- Su 10 2/3 su bardağı 2125 gram

- Soğan 2 küçük boy 100 gram

- Maydanoz 1/3 demet 20 gram

- Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

- Kıyma 1 ½ su bardağı 250 gram

- Domates 1 büyük boy 200 gram

- Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram

- Kırmızı biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

- Sarmısak 6 diş 18 gram

- Yoğurt 3 su bardağı 660 gram






Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç, yumurtaları kır, 2/3 su bardağı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırla, 7-8 dakika yoğur, üç parçaya ayırıp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, maydanozu yıka, aykla, ince ince kıy. Soğanı, maydanozu, ½ yemek kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya ekle, karıştır. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlıkta aç, kenarları 2 santimetre olan karelere kes, her kareye içten yarım tatlı kaşığı kadar koy, karelerin köşelerini tepede birleştir. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırla. Tencereye kalan su ve tuzu koy, kaynat, mantıları ekle, ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişir. Domatesi yıka, ayrı bir tencereye rendele, yağı ekle, 5 dakika kadar pişir, kırmızı biberi kat. Sarmısağı soy, yıka, ez, yoğurtla karıştır. Servis sırasında mantının üzerine sarmısaklı yoğurt dök ve domates sosu gezdir.






Bu yazı admin tarafından 24 Ağustos 2012 tarihinde saat 15:34 da/de gönderilmiştir, yemek tarifleri kategorisi altındaki diğer yazılara göz atabilirsiniz. Bu yazıyı paylaşabilir veya RSS 2.0 ile takip edebilirsiniz. Dilerseniz yorum yazabilir yada web sitenizden geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Friday, August 24, 2012

Bırakın Beliniz Parlasın!

Bu sabah Bella Thorne'u BcbgMaxazria dantel elbise içinde görünce,bir kemer elbiseyi nasıl da değiştiriyor diye düşünmeden edemedim.Elbise açık renkli fazla iddiası olmayan bir parça iken, parlak taşlı kemer ile nasıl da göz alıcı ve dikkat çekici bir hale gelmiş.





Yalnız BcbgMaxazria yılan desenli ayakkabılarını lütfen görmezden gelin, böylesine romantik dantel bir elbisenin altına ,vahşi yılan desenli bir ayakkabı giymek nereden aklına gelmiş acaba?Daha kızımız 14 yaşında olduğundan olur böyle hatalar diyorum :)





Bir de nailart severler sizleri de unutmadım.Her parmağını farklı bir oje ve modelle süsleyen Bella Thorne'un tırnaklarını nasıl buldunuz?Çok eğlenceli değil mi :)









Konumuz kemerlere dönecek olursak, parlak taşlarla belinizi ön plana çıkarmaya hazır mısınız bakalım?Belki bir d.i.y projesiyle kendi taşlı kemerimizi kendimiz yaratırız :)















El ve ayaklarınızı sıcakların ve nemin etkisinden koruyun!


el ve ayaklarda sıcak nemden dolayı kaynaklanan rahatsızlıklar hakkında bilgiler




Sıcak ve nemli havaların etkisinden dolayı el ve ayak parmakları üzerinde mantarlanmalar meydana gelebilir hanımlar. Bu nedenlerden dolayı ayak ve ellerinizi sıcak ve nemli havaların etkilerinden korumalı ve bu şekilde sağlığınızı takibe almalısınız diye düşünüyorum. İşte detaylar;








Mantar öncelikle hasarlı tırnaklara yerleşir




Tırnak mantar enfeksiyonları, tırnak altında oyulma, ufalanma, kalınlaşma, renk değişikliği şeklinde kendini gösterir. Mantarlar, sağlam tırnaklardan çok hasarlı tırnaklara yerleşme eğilimindedir. Ayakları sıkıştıran küçük veya sivri uçlu ayakkabılar, bilinçsizce yapılan manikür ve pedikür işlemleri, tırnaklara gelen darbeler gibi durumlarda tırnağın yapısı bozulur ve enfeksiyonlara yatkın hale gelir.




Havuz, ortak duşlar, ılık ve nemli yerlere dikkat!




Mantarlar; özellikle ortak kullanıma açık, ılık ve nemli yerlerde yoğunlaşır. Bulaşmaya neden olan dış ortamlar genellikle havuzlar, ortak duşlar, soyunma odaları ve steril olmayan manikür ve pedikür aletleridir. Dış ortamdan bulaşmanın yanı sıra; deri üzerinde spor halinde bulunan mantarlar da uygun üreme şartlarında enfeksiyonlara neden olabilir. Bulaşmanın temel rol oynamadığı üreme şartlarına örnek olarak elleri sudan çıkmayan ev hanımları, ayakların banyodan sonra ıslak bırakılması, terleme gibi nemin ve ısının arttığı durumlar gösterilebilir.




Mutlaka dermatoloji uzmanına başvurun




Tırnak mantarı ortaya çıktığında bir dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır. Tırnak mantarının tedavisi ağızdan alınan ve tırnağın üzerine sürülen ilaçlarla sağlanır. Ağızdan ilaç tedavisi ortalama 3 ay uygulanır. Ancak tırnağın tamamen normal görüntüsüne kavuşması için yaşa bağlı olarak 9-12 ay gereklidir.




Tırnak mantarlarından korunmak için;




•    Ayaklarınızı ıslak bırakmayın

•    Ayaklarınızdaki terlemeyi önleyin

•    Tırnaklarını darbelerden koruyun

•    Sivri topuklu, ayağınızı sıkan ayakkabılardan kaçının

•    Ortak alanlarda terlik kullanın

•    Ayak havlusu ve terlik gibi eşyaların şahsi olmasına özen gösterin

•    Şahsi manikür ve pedikür seti kullanın




Bir önceki yazımız olan Vakko Şal başlıklı makalemizde 2011 vakko şal, 2011 vakko şal modelleri ve 2011 vakko şal modelleri ve fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.






22 Ağustos 2012, 11:26:51; Kategori: Cilt Bakımı.

Thursday, August 23, 2012

Dar Abiye Modelleri






Dar abiye modelleri vücut hatlarını oldukça iyi gösteren ve seksiliğinizi ön plana çıkaran kıyafetler içinde en iddialı olanıdır. Taşlarla süslenmiş straplez abiye modelleri ve mini abiye modelleri ile bütünleştiğini düşünürsek birde üstüne cazibe eklemek için kırmızı abiye modelleri ile harmanlarsak herhalde en ideal ve en iyi seçim dar abiye modelleri arasında bu modelimiz olurdu herhalde. Oldukça şık ve göz alıcı dar mini abiye modelimiz hem göze hem de egolarımıza hitap ediyor. Boyun kısmından aşağı inen kalın kuşak taşlarla süslenerek oldukça hoş bir detay oluşturmuş. Göğüs kısmından elbiseyle buluşan kuşağı yine hafif göğüs detayları takip ediyor. Yana aynı tonlarla kırmızı geçişlerle bütünlük sağlayan dar abiye modeli kırmızı seçimimizle adeta ortalığı yakıyor. Diz üstü eteği ile de bacakların güzelliğini çıkaran dar abiye modelimiz oldukça çekici bir hal alıyor. Fiziğine güvenen öz güveni tam olan bayanlar için biçilmiş kaftan misali alıcıları yani sizleri bekliyor...

..Sevgilerimle..

..Selma..

Not: Resmi büyütmek için resmin üstüne tıklayınız..

Gelinlik Dolabı










En şık en güzel gelinliklerle dolu oyunumuzda seçimlerinizi yapın.Gelinimiz sizin ellerinizde güzelleşsin.Oyun MOUSE ile oynanıyor.



































Wednesday, August 22, 2012

Kırmızı Renk Örgü Çocuk Hırkası Modeli Açıklamalı



Sponsor Bağlantıları




Kırmızı Renk Örgü Çocuk Hırkası Modeli Açıklamalı

Modelin Yapılışı






Sponsor Baglantilari













FERİYE

Renk K 1615

3 çile x 100gr

0 numara tığ tek kat

ARKA:39cm uzunluğunda zincir çekin. Tığa ip dolayıp zincire batın ve 2 zincir çekin. Aynı yere tekrar batın 1 zincir çekip ve 2 zincir atlayın. Tekrar 2 zincir çekip batın ve 1 zincir çekip aynı yere batın. Böylece ‘V’şeklinde ikili gruplar ve aralarında delikler elde edeceksiniz. ‘V’lerin arasında, ortalama 13 adet delik oluşması gerekiyor. Sonraki sırada 4 zincir çekip v’nin ortasına batın.2 zincir çekip aynı yere tekrar batın ve 1 zincir çekin. Bu şekilde sırayı tamamlayın. Yukarı doğu 13 sıra ördükten sonra kol için önce 1 ‘V’ sonra 2 ‘V’kesin. Toplam 19 sırada bitirin.

ÖN:22cm zincir çekin. 5 tırabzandan sonra arkadaki modeli uygulayıp 5 adet ‘V’

( 6 delik oluşacak ) örün. 13 sıra ördükten sonra kolu arka parça gibi kesin. 2 sıra sonra tırabzan sayısını her sırada 1 adet arttırıp 10’a çıkarın. Sonraki sırada 14, sonraki 4 sırada 15 adet tırabzan örün. Diğer parçayı da aynı şekilde örüp ensede birleştirin

KOL:8 adet ‘ v ‘ ile başlayın (ortalama 22 zincir çekilecek ). Kol altına kadar hiç kesmeden 12 sıra ördükten sonra önce 1 ‘V’sonra 2 ‘V’kesin.






Bir önceki yazımız olan Omzu Açık Örgü Bayan Bluzu ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Örgü Çocuk Kazağı Modeli Açıklamalı   |  

Örgü Bebek Hırkası Modeli Açıklamalı »






Yorumlar

Monday, August 20, 2012

Karşılıklı Sıralara Göre Kesilmiş Kenarları Birleştirme Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri örgü teknikleri motifli anlatım


Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //

Örgü Teknikleri - Motifler //

Örgülerin Dikilmesi Karşılıklı Sıralara Göre Kesilmiş Kenarları Birleştirme




  Karşılıklı Sıralara Göre Kesilmiş Kenarları Birleştirme




Bir kolu, kol oyuğuna dikmek için kullanın. Kenarları bir arada olacak şekilde parçaları düz olarak serin, ipliğin ucunu, kesilmiş kenara tutturun, iğneyi, kesilmiş kenarın altındaki sıranın ilk ilmeğinin ortasından  yukarı çıkarın, iğneyi, üst parçaya alın ve ilk ve ikinci ilmekler arasındaki yatay katın altına batın, iğneyi kesilen parçada aynı yere batın ve bir sonraki ilmeğin ortasından yukarı çıkarın. Dikişi kapatmak için ipliği sıkıca çekerek, bu şekilde devam edin. Genelde sıralar ilmeklerden fazladır bu yüzden bir ilmek her zaman bir sıraya dikilemez. Parçalan dikkatli bir şekilde birbirine iğneleyin ve ekstra sıraları içe almak için her iki yatay toplayın.








Karşılıklı Sıralara Göre Kesilmiş Kenarları Birleştirme örgü teknikleri motifli anlatım



Şunlara da bakınız:

askısız ve askılı yazlık elbise modelleri

Çetin geçen kışdan sonra yazın sıcaklarında keyif yapmak hepimizin en doğal hakkı. Şık ve modern giyinmek olmadan tadı çıkmaz ;) Herkesin gözü benim üzerimde olmalı diyenler için çok güzel askısız ve askılı yazlık elbise modelleri karışık bir menü hazırladım. 2009 elbise modelleri ile modanın kalbi Dantelix.com'da atıyor ;)

























Sunday, August 19, 2012

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi




Bugün ne yapsam diye düşünürken aklımıza her zaman kahvaltı türü şeyler gelir nedense. Birde çocuklara sorarsak ne yiyelim bugün diye, tabi pek çoğu kızartma ister. Normalde pek fazla yapılmak istenmez ağır olduğu için ama kızartmayı da sevmeyen yok ki. Bugün artık klasik haline gelmiş domates soslu kızartma paylaşacağız.






Patlıcanları alacalı soyalım ve dilimleyelim. Biraz şekilli olsun isterseniz çaprazlamasına dilimleyin. Kabaklarında kabuklarını kazıyalım ve ince ince dilimleyelim. Kabakları hazırlarken patlıcanlar 15 dakika tuzlu suda beklemeli. Biberlerin de saplarını ve çekirdeklerini temizleyelim. Uzun biberden hoşlanmıyorsanız ikiye bölebilirsiniz. Artık patlıcanları da sudan çıkaralım yıkayalım ve tekrar kurutalım.






Tavaya veya fritöze yeterli miktarda sıvı yağ koyalım ve sebzelerimizi ayrı ayrı kızartalım. Önce kabak, sonra patlıcan sonra da biber şeklinde sırasıyla ayrı ayrı kızartalım. Kızaran sebzelerimizi yağını alması için kağıt havlu serili bir tabağa alırsak iyi olur. Sebzelerimiz kızarmış ve dinlenirken domates sosumuzu hazırlayalım.






Sos için domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız domatesleri tencereye alalım. Üzerine ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, toz şekeri, sirkeyi ve tuzu ilave edip 15 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım ve soğuması için bekleyelim.






Kızarmış sebzelerimizi servis tabağına alalım ve üzerine domates sosumuzu gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Friday, August 17, 2012

Moda Abiye Aksesuar Dekorasyon Giyim Güzellik Mobilya Mutfak


yeni mutfak dekorasyon tasarımları serileri örnekleri 2012 2013…




Tasarımcıları tarafından yeni nesil tasarımlar ile hazırlanan birbirinden harika mutfak dekorasyonlarını sizler için seçtik dostlar. A’dan z’ye tüm alternatiflere yer verilerek hazırlanan bu özel tasarım mutfakların tutkunu olacak ve benzer tasarımları kendi dekorasyonlarınız için hazırlatmak isteyeceksiniz. A’dan z’ye tüm alternatiflerin büyük bir ustalık ile işlendikleri özel tasarım mutfak dekorasyonlarına aşağıdaki galerimizden mutlaka bir göz atmalı ve bu dekorasyonları daha yakından görmelisiniz.








#gallery-1 {

margin: auto;

}

#gallery-1 .gallery-item {

float: left;

margin-top: 10px;

text-align: center;

width: 50%;

}

#gallery-1 img {

border: 2px solid #cfcfcf;

}

#gallery-1 .gallery-caption {

margin-left: 0;

}




Bir önceki yazımız olan Yeni Tasarım Mutfak Masası Modelleri başlıklı makalemizde mutfak masaları hakkında bilgiler verilmektedir.

Baharlık Uzun Tunik Modeli ve Açıklaması



Sponsor Bağlantıları




Baharlık Uzun Tunik Modeli ve Açıklaması

Modele 50 ilmek ile başlıyoruz

Modelin Yapılışı






Sponsor Baglantilari













ARKA :

50 ilmek başlanır. 1 sıra düz örülüp modelli örgü ile devam edilir.

10 cm 1. ÖRNEK – 2 sıra ters örgü, 15 cm 2.ÖRNEK – 2 sıra ters örgü,

22 cm 3.ÖRNEK – 2 sıra ters örgü, 25 cm 4. ÖRNEK uygulanarak yaka için 4+3+2+1+2+2+2 ilmek kesilir. 33 cm’e gelindiğinde omuzda kalan ilmekler kesilerek bitirilir. Diğer parça da aynı şekilde örülür.

ÖN :

107 ilmek başlanır. 41 cm 1.ÖRNEK, 2 sıra haraşo, 34 cm 4.ÖRNEK örülüp, ilmekler ortalanarak her iki yandan 4+3+2+1+2+2+2 ilmek kesilir. Omuzlarda kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

KOL :

Omuzlar dikilip, kol kenarından şişe 100 ilmek toplanır, 23 cm 1.ÖRNEK örülerek ilmekler kesilip bitirilir.

YAKA :

Yaka kenarından şişe 140 ilmek toplanır, 6 cm 1.ÖRNEK örülüp ilmekler kesilerek bitirilir.

Ön bantlar için, şişe 168 ilmek toplanır, 6 cm 1.ÖRNEK örülüp ilmekler kesilerek bitirilir. Model tamamlanır.






Bir önceki yazımız olan Saç Örgülü Boğazlı Bayan Kazağı ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Örgü Fırfırlı Bayan Kazağı Modeli ve Açıklaması   |  

Örgü Bayan Panço Modelleri »






Yorumlar

Tuesday, August 14, 2012

Recep İvedik Abinin Tavugu

Recep İvedik Abinin Tavugu oyunu oyna,komik oyunlar sitesi komikoyun.biz oyun severlere yeni bir komik oyun sunuyor,iyi eglenceler.





Recep İvedik Oyunları

Sunday, August 12, 2012

Gelinlik 3 ( otantik gelinlik )

Yine kayinvalidemin ellerinden benim en begendiklerimden biri.. Bu gelinlige bu havayi katan hem rengi hem de tabi ki kemeri ... cok cok guzel...





bir şarkısın sen canan arlı izle 11 ağustos bir şarkısın sen 11.08.2012 atv akışı seyret



program: bir şarkısın sen

tarih: 11 ağustos 2012 cumartesi

kanal: atv

saat: 22:10

ÖZET: bir şarkısın sen canan arlı - konyalım yürü yürü yavrum yürü fistanını sürü

bir şarkısın sen bir yarışma programı değil. daha önceki yıllarda yayınlanan ve sevilerek izlenen ismail kılıç'un sunumuyla bir şarkısın sen programı bir eğlence programı. miniklerin en güzel şarkıları ve yorumları ile ekranlara gelen bir şarkısın sen ilk yayınlandığı andan itibaren izleyenleri ekranlara kilitlemeyi başardı. ünlülerin miniklere söylediği şarkılar ile ilgili yorumlarınında bulunduğu bir şarkısın sen programının orkestrasını metin özülkü yönetiyor.

Etiketler : bir şarkısın sen canan arlı, bir şarkısın sen canan arlı programı, bir şarkısın sen canan arlı 11 ağustos, bir şarkısın sen canan arlı 11.08.2012, tv izle, canlı tv izle, tv kanalları izle, yayın akışı izle, tv yayın akışı izle, izle, izlesene, televizyon izle, internetten tv izle, tv kanalları tek parça izle, tv dizileri tek parça izle, full izle, online izle, hd tv izle, tv hd izle seyret, tv downland, canlı yayın izle, canlı programlar izle, full hd izle seyret

Rüyada Akıl Hastanesi Görmek

Sponsorlu bağlantılar




Rüyada akıl hastanesi görmek






Rüyada akıl hastanesi görmek,rüyada akıl hastanesi görmenin yorumu,kişinin rüyasında kendisini akıl hastanesinde görmesi genişlik kolaylık ve rahatluğa işarettir.rüyada sadece akıl hastanesi görmenin yorumu ise oyun yerlerine işarettir.Rüyada akıl hastanesi görmek manasız konuşmalara işarettir.Rüyada akıl hastanesi görmemalın elden gitmesine işarettir.Rüyasında akıl hastanesi görmek çoluk çocuğundan ayrılacağına delalettir.Rüyada akıl hastanesi görmek hamama işarettir.Bazende akıl hastanesi görmenin yorumu mektebe yani okula delalettir.Eğer kişi akıl hastanesini rüyasında görür ise o kişide fakirse kolaylık ve rahatlığa kavuşacağına işarettir.






Sponsorlu bağlantılar

Saturday, August 11, 2012

Atatürkün yaptığı yenilikler nelerdir?

Atatürkün yaptığı yenilikler nelerdir?




Sponsor Baglantilari



Türkiye Cumhuriyetinin güçlenmesi ve gelişmesi Türkiye Cumhuriyetinin her türlü tehlikeye karşı korunabilmesi için Atatürkçülüğün bilinmesi ve bunun hayata geçirilmesi gerekir Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin temeli Atatürkçü düşünce sistemidir Atatürkün 6 tane ilkesi bulunmaktadır Bunlar:





1 Cumhuriyetçilik: Cumhuriyet halkın yönetime katılması ve milli iradenin egemenliğidir Atatürkün deyimiyle; Cumhuriyet rejimi demek demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir


2 Milliyetçilik: Milli birlik ve beraberlik anlamına gelmektedir Atatürk milliyetçiliğinde ırkçılık yoktur Atatürk milliyetçiliği ülke birliği ve ortak geçmiş ve geleceği öngörmektedir


3 Halkçılık: Cumhuriyetçiliğin ve milliyetçiliğin doğal bir sonucudur Halkçılık herkesin kanun önünde eşit olmasını öngörmektedir


4 Laiklik: Din ve devlet işlerinin ayrıldığını öngören laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür Temel bir ilke olan laiklik akıl ve bilimi esas alır


5 Devletçilik: Ekonomik , kültürel ve sosyal kalkınmada devlete düşen görevleri belirlemek için Atatürkün koyduğu temel ilkelerden biridir Bu ilkenin amacı Türk toplumunu çağdaş uygarlık refah düzeyine yükseltmektir


6 İnkılapçılık: Yenilik değişiklik ve çağdaşlık demektir Atatürkçülüğün inkılap anlayışı eskiyi, kötüyü kaldırıp yerine yeniyi, iyiyi ve güzeli koymaktır Bu anlayış, sürekli olarak çağdaşlaşmayı kapsar


Atatürk toplum hayatını düzenlemek ve ilerlemeyi sağlamış olan batı devletlerine ayak uydurabilmek için bazı devrimler gerçekleştirmiştir Bu devrimler şunlardır:


1 Siyasal Alanda Yapılan Devrimler: Atatürk toplum hayatını kemiren monarşik yönetimi kaldırmak ile siyasal alandaki ilk devrimini yapmıştır yani cumhuriyeti ilan etmiştir Bunu gerçekleştirmek için önce saltanatı kaldırmıştır Bu devrimler sosyal hayatı derinden etkilemiştir ve toplum kabuk değiştirmiştir Din hayatını devletten çekmek için ise halifeliği kaldırmıştır Bu da laik bir hayatın başlangıcı olmuştur ki eğitim için çok önemli bir değişim olmuştur Halifeliğin kaldırılması ile laiklik konusunda büyük bir adım atılmıştır


2 Toplumsal devrimler : Toplumsal yapı unsurlarının bir çoğunda yapılmıştır Asıl toplumun tabanına inen yani teferruat sayacağımız devrimler olmuşKılık kıyafetten soyadı kanununa, ölçü, saat ve takvim gibi hayatın birçok alanıyla ilgilidir Toplum zor da olsa bu devrimlere ayak uydurmuş ve çektiği zorlukların mükafatını ileriki zamanlarda almıştır


3 Hukuk Devrimi: Mecelle kaldırılmış ve Türk medeni kanunu getirilmiş Aile hayatından siyasi haklara, eğitimden özel haklara bir çok yönüyle modernleşmenin önü açılmıştır Ayrıca laikliğin hukuk düzenine uygulanması da gerçekleşmiştir


4 Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler: Yozlaşmış kurumlardan biri olan medreseler kapatılmış, öğretim birleştirilmiş(tevhid-i tedrisat kanunu), yeni Türk harfleri kabul edilmiş, yüksek öğretimler kurumları düzenlenmiştir Atatürk Osmanlıdaki eğitim sistemini toplumun ihtiyaçlarına cevap veremeyeceği görüşündedir Bu nedenle modern eğitim sisteminin oluşturulmasına karar vermiştir Bu konuda Arap alfabesinin kaldırılması ile eğitimde modernleşme hareketleri hız kazanmıştır


5 Ekonomik Alandaki Devrimler: Aşar gibi köylüyü ezen vergiler kaldırılmış Çiftçi üretim için teşvik edildi Teşviki sanayi kanunu ile sanayi alanında çalışmalar başlatılmıştır I II kalkınma planları uygulanmıştır Sanayi alanında gerekli değişimler yapılmıştır





Sponsor Baglantilari

Friday, August 10, 2012

Balık model,dantel,taşlı ,straplez 2012 gelinlik modelleri













SİMONE CARVALLİ GELİNLİK KREASYONU:






Gelinliğimizde  yine balık model gelinlik tasarımı tercih edilmiştir .Üst kısım dantel korse şeklide bir modele sahiptir.Bel bölümünde ,dantel üzerinden farklı bir modelle geçen drapeler mevcuttur .Drapelerin birleştiği nokta şık bir taş toka ile kapatılıp gelinlik hareketlendirilmiştir.Gelinliğin alt kısmı dar bir eteğe sahiptir.Etek uçlarıda ise dantel kullanılarak küçük bir kuyrukla gelinlik tamamlanmıştır.Balık model gelinlik arayan gelin adayları için zarif bir modeldir. Yorumlarınız bekliyoruz…….



Benzer Gelinlikler:

Beden Ölçümü Nasıl Hesaplayabilirim?Öğrenelim bakalım:)






Merhaba arkadaşlar,






biraz kızıl biraz mavi geçiyor günlerim:)hastane,ramazan,hastalık üçgeninde ilerlemekteyim:)Neyse rabbim hasta olan herkese tez zamanda şifa versin.






Gelelim meseleye,malum kloş etekleri özel ölçünüze göre dikiyorum ben.Yani sipariş verdiğinizde bel,basen(kalça) ve etek boyu ölçünüzü istiyorum.Basen ölçüsü kloş etek için pek gerekli değil aslında ama..






Ölçü almayı bilmeyenler yada mezurayı daha eline hiç almayanlar da var elbet.O yüzden sizlere anlatmaya çalışacağım.






Öncelikle eğer provasız bir ürün diktiriyorsanız ölçünüzü doğru vermeniz çok önemli.Çünkü dikecek kişi tamamen verdiğiniz ölçülere göre dikim yapıcak sonuçta.Sonra dar geldi bol oldu vs.sorunlarla karşılaşmayın .






Eğer etrafınızda bilen yada bilmeyen birileri varsa ona aldırın.yoksa kendinizde alabilirsiniz tabii.Ölçü alırken mümkünse üzerinizde kot,yada kalın kumaşlı kıyafetler olmasın.Çünkü bu tarz ürünler en az 3 cm fazlalaştırıyor ölçüyü..Daha ince kıyafetler giyip ölçünüzü alın.






Üst yani göğüs ölçüsü için kesinlikle diktireceğiniz kıyafetle giyeceğiniz iç çamaşırı ile ölçü alın.






Etek boyu için ise ne kadar uzunluk istiyorsanız,yani topuklu ile giyecekseniz topuklu ayakkabıyla,yada düz ayakkabı ile giyecekseniz ona göre ölçü alın.olduki topuk boyuna karar veremediniz ..düz boy alın ama belirtin ki topuk boyu ona göre eklensin..











Alttaki resimde ölçülerinizi almanız gereken yerleri işaretledim.






Yalnız ayaklarınızı kaldırmayın yani:)o resimden kaynaklı düz durun siz:)























eğerki hazır giyimde bedeninizi bilmiyorsanız ölçülerinizi aldıktan sonra yine alttaki yazıdan hesaplayabilirsiniz..














Beden Ölçümü Nasıl Hesaplayabilirim?






Beden ölçüsü hesaplanmasında genelde göğüs, bel ve basen yeterli olmakta. Bunların yanında daha detaylı bir bilgi isterseniz; basen, etek boyu, göğüs yüksekliği, ön ve arka beden uzunluğu, omuz, kol boyu ve bileklere de bakabilirsiniz. Fabrikalarda üretilen ürünlerde standart olarak 36 beden dediğimizde göğüs 86, bel 66 ve basen de 92 cm olmaktadır. 38′de; göğüs 90, bel 70 ve basen 96 cm`dir. 40′ta; göğüs 94, bel 74, basen ise 100 cm`dir. 42′de; göğüs 98, bel 78, basen 104 cm olmaktadır. Daha büyük numaralara sahipseniz ardışık olarak devam eden bu sayılara göre bedeninizi bulup öğrenebilirsiniz. Diğer kapsamlı ölçülerden etek boyu tüm bedenlerde sabit olup 110 cm`dir. Etek boyu belden ayak tabanına kadar olan bölümün uzunluğudur. Boyun gömlek seçiminde önemli yer kaplar. 36 bedende 39 cm, 38′de 40 cm, 39 da 41 cm, 40′ta 42 cm ve 40′tan sonra yarımşar cm artarak devam etmekte.






S M L Hangi Bedene Denk Geliyor?






Elbise, pantolon, etek, gömlek, bluz gibi kıyafetlerde değişik birimler bulunmakta. Birçok insan S, M, L nin sıralamasını bile bilememekte. Bu ölçümlerin küçükten büyüğe doğru sıralanışı; XS, S (small), M (medium), L (large), XL, XXL, BL olarak devam etmekte. Bunlardan bayanlarda XS 32-34, S 36-38, M 40-42, L 44-46, XL 48-50, XXL 52-54 ve BL de 56-58 e denk gelmektedir. Erkeklerde ise XS 40-42, S 44-46, M 48-50, L 52-54, XL 56-58, XXL 60-62 ve BL de 64-66 ya denk gelmektedir. Bunları iyi bilirseniz kıyafet seçerken daha rahat olabilirsiniz.














Umarım düzgün anlatabilmişimdir.Ve umarım beden ölçülerimi hesaplarmısınız diye gelen maillere yardımcı olabilmişimdir:)






                                                        Kalın Sağlıcakla..






bu arada facebook sayfam için tık tık..






twitter için tık tık






instagram  için : srpbykylmzr

Rüyada Evlenmek Istemediğini görmek ne demektir? Rüyada Evlenmek Istemediğini ne anlama gelir? Açıklaması yorumu manası nedir?

Rüyada budizim dinine geçmek görmek


Rüya başlığı : din değiştirmek


Ruya detayı : bekarım, yaşım 31.


Rüyamda bir arkadaşım, uzun zamandır görüşmediğim başka bir erkek arkadaşımın budizim dinine geçtiğini söylüyor.


Bir gün onunla karşılaşıyorum; “uzun zamandır görüşemiyoruz, numaranı kayıt edeyimde sık sık görüşelim” diyorum, oralı olmuyor, lafı değiştiriyor, sonra ben yanından ayrılıyorum, arkamdan yanındaki kişiye diyorki “görüşmek istemiyorum, ısrarla görüşelim diye tlf.numaramı istiyor” diye söyleniyor.


Bende bunu duyup yanına gidiyor ve “bende seninle görüşmek istemiyorum, laf olsun diye istemiştim” diyorum.


Biraz uzun bir yazı oldu ama yorumlarsanız çok sevinirim.


İpuçları : budizm, cep no, din, din değiştirmek, dinini değiştirme, görüşmek istemek, görüşmek istememek, numarayı kaydetmek, telefon numarası, din değiştirmek rüya tabiri, din değiştirmek rüya açıklaması, din değiştirmek rüya anlamı, din değiştirmek neye delalet eder, din değiştirmek ne manaya gelir, din değiştirmek görmenin anlamı, din değiştirmek neyi gösterir, din değiştirmek ne demektir, din değiştirmek rüya yorumu, din değiştirmek neyi işaret eder

Thursday, August 9, 2012

Tchibo Erkek Gömlek Modelleri

Erkek Gömlek Modelleri 2012: Tchibo yeni yaz koleksiyonlarını 2012 sezona hazırlamış durumda. Erkek gömlek modelleri fazlasıyla önem vermiş,yakası düğmeli,manşet genişliği ayarlanabilir, özelligine sahip. Klasik ve spor tarzı harika giyimleri Tchibo'da bulabilirsiniz. Tchibo'nun yeni gömlek koleksiyonları bu sezonda sizler için yeni modellerini yaz günlerinde açıga vurmuş durumda. Sizler bu tchibo'nun yenilenmiş gömleklerine bayılacaksınız. Her yaşa uygun sporsa spor klasikse klasik erkek gömlek modelleri şıklıgını en çılgın tasarımlarıyla kombine ediyor. Gözleri kamaştıran Gömlek Koleksiyonları. Erkeklerin tercih ettigi gömlek modelleri Tchibo'da. Gömlek modellerinde kareli gömlek koleksiyonları her geçen gün dahada artmakta. Yeni modellerinin geldigi bu yaz koleksiyonlarında harika kumaşlarla renkli ve kaliteli gömlekleri elde eden Firma Tchibo şık tarzlarda modayı takip ederek tasarlamıştır. Rahatlıkla bu yaz günlerinde kullanabileceginiz kısa gömlekler düz kesimlidir. Rahat kalıbı sayesinde inceligiyle erkeklerin kalbine yönelmiştir. Tchibo kısa kollu erkek gömlek modelleri saf pamuktan üretilen bir giyimdir. Gömlek modellerinde dik yaka ve yakanın destegi sayesinde tercih edilen bu modellerde göğüs cebi bulunmaktadır. Tchibo erkek gömklek modellerinde birden fazla ürünü koleksiyonlarında tutuyor. Erkeklerimiz gömlek seçimlerinde başarılı olan bugünün modasına sahiplenen gömlek modellerini tercih ediyor. İş stili bu gömlek modellerinin hepsi Tchibo'da. Tchibo yaz koleksiyonlarının başında gelen erkek gömlek modellerini sizlere paylaşıyor. Kumaşı farkedilen güzellikte yeni trend erkek gömlek tasarımları. TCHİBO ERKEK GÖMLEKLERİ 2012. Erkek Gömlek Çeşitleri.



Tchibo gömleklerde etek kesimli yuvarlak olan modelleride bulunmaktadır. Klasik fit kesimli erkek gömlek modelleri sizleri süslemekte. Bu sezonda düz kareli gömlek modelleri modasını yürütmekte. Asaleti kareli mavi beyazla yakalayın. Hissetmnize yardımcı olan gömlek modelleri. Gömlekler işlevsel özelligi bir arada sunabilen şık gömlek koleksiyonlarını bir arada tutuyor. En güzel Erkek Gömlek Modelleri Tchibo Mağazalarında.



2012 yaz modasının rengi ve desenleri Tchibo gömlek modellerinde yerlerini alıyor. Giyim modasının şık gömlekleri trend renklerini koleksiyonlarına taşıyan beyaz modelini ön planda tutuyor. Günün sade modası ve kareli modası tüm gözleri gömlek modellerinin üstünde denetliyor. Gömlek tasarımları arasında modern çizgiyi net bir şekilde vurgulayan Tchibo serisinde.



Açık mavi kısa kollu yakalı Tchibo gömlek modeli. Kareli gömlek modelleri iş stili olarak günlük hayatınızda kombine ederek giyebilirsiniz. Kaliteliginden ödün vermeyen özgün gömlek tasarımları. Yazın tüm renk ve desenleri Tchibo Gömlek Tasarımlarında. Şıklıgınızı gömlek modelleriyle hissettirin. Kendi tarzınıza uygun hangi gömlek tarzı sizin için bir model se o gömlekleri kendiniz yakıştırın. Keyifli kullanabileceginiz kaliteye sahip olan iş stili gömlek modelleri 2012.



Spor gömlek kareli erkek gömlekleri modasına hak ettigi degeri veriyor. Yaz sezonlarında eskiye dair ne varsa yeni gömlek modelleriyle yeniliyor. Gömleklerde tasarım gücünü güçleştiren modellerde gözler önüne seriyor. Tchibo serisinde ince detaylarla farkını ortaya koyan erkek Tchibo Gömlek Modelleri 2012 sezonunda sizlerin yanında.











Wednesday, August 8, 2012

1208.1422 (R. Id Betan et al.)


Alpha Decay in the Complex Energy Shell Model    [PDF]

R. Id Betan, W. Nazarewicz

Alpha emission from a nucleus is a fundamental decay process in which the alpha particle formed inside the nucleus tunnels out through the potential barrier. We describe alpha decay of $^{212}$Po and $^{104}$Te by means of the configuration interaction approach. To compute the preformation factor and penetrability, we use the complex-energy shell model with a separable T=1 interaction. The single-particle space is expanded in a Woods-Saxon basis that consists of bound and unbound resonant states. Special attention is paid to the treatment of the norm kernel appearing in the definition of the formation amplitude that guarantees the normalization of the channel function. Without explicitly considering the alpha-cluster component in the wave function of the parent nucleus, we reproduce the experimental alpha-decay width of $^{212}$Po and predict an upper limit of T_{1/2}=5.5x10^{-7} sec for the half-life of $^{104}$Te. The complex-energy shell model in a large valence configuration space is capable of providing a microscopic description of the alpha decay of heavy nuclei having two valence protons and two valence neutrons outside the doubly magic core. The inclusion of proton-neutron interaction between the valence nucleons is likely to shorten the predicted half-live of $^{104}$Te.
View original: http://arxiv.org/abs/1208.1422

Monday, August 6, 2012

Rüzgar Çıngırağı..





    Evett Sevgili takipçilerim :)

Son üretim bu :) yaza uygun bi mod oldu sanki he :)


Bu rüzgar çanı çok özel bir üretimdir.. Rüzgar çeken bi özelliği vardır.

DİKKAT ! Hortum çıkabilir :P Diyip soğuk esprimi yaptıktan sonraa, tanıtıma geçiyorum :)




Kendisi deniz kenarından özenle toplanan deniz kabuklarından yapılmıştır.tek tek delinip ipe geçirilmiş ve küçük şirin boncuklarla süslenmiştir..

Çok özel birisine özel bi hediye oldu :)

Ama hediyemiz çeşitli sebeplerden dolayı sahibine henüz ulaşamadı, dileriz tez zamanda buluşurlar..


Kendisi pet shop dükkanı açtı, ve bir sürü cici balıkları var bu hediyemde oraya tam kararı bi hediyem oldu :)

Dilerim beğenir..


Sipariş için bana mail adresimden 

ya daaa

Facebook adresimden ulaşabilirsiniz :)

Güzel yorumlarınızı eksik etmeyin..













Kocaaamaann Öpücüklerrr..

KARTLAR İÇİNDE UKASHIN ÖNEMİ

Birçok kart içinde ukash kartın önemi ve değeri başkadır. Ukash kartlar kullanım kolaylığı sağlar ve kullanım kolaylığı sağlayan bu kartlar ayrıca internet firmasından bulabileceğiniz araştırarak elde edebileceğiniz bir kart sistemidir ukash. Evet di,ğer kartlardan farklıdır. Özelliklidir. Nedir bu ukash kartların özellikleri? Tek kullanımlık kartlardır. İçinde para varsa kullanabilir içindeki para bittiğinde kullanım iptal olur ve kart iptal olmaktadır.

 Ukash kart ile birlikte birçok alışveriş gerçekleştirebilir ve alışverişlerinizde hızlı ve kolay kullanım sağladığından dolayı zamanınız size kalır. zaman önemlidir. Kişilerin zamanları kendileri için çok mühimdir. Dolayısı ile hayatı kolaylaştırmak ve zmanın kendimize kalmasını sağlayabiliriz. Ukash bir kart sistemidir. Siz bilgi vermeden sadece örneğin 3500 Tl lik bir yükleme gerçekleştirdiniz kartınız 19 haneli 3500 tl lik pin kodu ile size verilir. Siz de bu pin kodunuz ile birlikte alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kadar kısa ve rahat kullanımı vardır. Sizi boş yere zamanınızı çalmaz ve zaman harcattırmaz.

Ukash kart ile yapıcağınız harcamalarıızdan huzur  içinde harcama yapabilirsiniz. Ayrıca ukash kartınızı 1 yıl süre ile kullanmadığınız takdirde ukash kartınız iptal olur. Veya ukash kartınızı bozdurabilirsiniz. Seçenek size kalmıştır. Ukash kartınızı aynı zmanda bozdurabilme şansınız vardır. Ukash kartın altın gibi düşünebilirsiniz. Siz harcama yapmadınız diyelim o halde ukash kartınzıı satabilir ve bozdurabilirsiniz. Seçim size kalan bir durum olduğundan ister hayatınızı kolaylaştırın ister bozdurun ukash kartınızla birlikte huzurlu dakikalar geçirebirlirsiniz. Ukash kartınız size huzur verir ve güven verir.

Saturday, August 4, 2012

1208.0375 (Takahiro Sasaki et al.)




A practical solution to the sign problem at finite theta-vacuum angle    [PDF]

Takahiro Sasaki, Hiroaki Kouno, Masanobu Yahiro




We propose a practical way of circumventing the sign problem in lattice QCD simulations with a theta-vacuum term. This method is the reweighting method for the QCD Lagrangian after the U_A(1) transformation. In the Lagrangian, the P-odd mass term as a cause of the sign problem is minimized. In order to find out a good reference system in the reweighting method, we estimate the average reweighting factor by using the two-flavor NJL model and eventually find a good reference system.

View original: http://arxiv.org/abs/1208.0375

Friday, August 3, 2012

GİYİM SEÇİMİNİZ KİŞİLİĞİNİZİN GÖLGESİ


İnsanların kişiliğini ilk görüşte az çok tahmin etmek aslında zor değil. Nasıl olacak bu derseniz yanıt basit: Giydiklerine bakarak... Bir pantolon  üstüne giyilmiş bir tişört ve altındaki ayakkabılar o kişinin özgür ruhlu, titiz, muhafazakar gibi özelliklerini ortaya serer. Örneğin asi ruhlu bir insanı formal bir giyimde görmeniz olasılıksız gibidir. Ya da klasik yapıda bir insanı, son trend çılgın kıyafetlerle gördüğünüzde şaşırırsınız. Giyim sektörü, özellikle son on beş yılda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi ataklar yapmıştır. Özellikle kadınların iş hayatında payının artması konfeksiyonda çeşitliliği de arttırmıştır. Artık sadece özel günlerde, davetlerde değil günlük hayatta sokakta da son derece şık ve bakımlı kadınlara rastlamaktayız. İyi dikilmiş kumaş pantolonların üzerine basic tişört ve topluklu ayakkabılarla işe giden kadınlar tüm günü bu şekilde geçirerek, sosyal hayatına da yine aynı akşama, aynı giyimiyle belki sadece aksesuarlarını değiştirerek devam edebilmektedir. İş hayatına yönelik kreaksyonların yanında günlük spor giyim, iç giyim, abiye giyim ve çocuk giyimi de son hızla gelişmektedir. İç giyimi, dış giyimden ayrı olarak düşünmemek gerekir. İç giyimin, gün içerisinde giyilen kıyafete kesinlikle uygun olması gerekmektedir. İnce askılı, dolgulu, askısız, balenli, balensiz ve farklı renklerde bulunan sütyenler o gün giyilen bluz, tişört ya da gömleğe uygun olarak seçilmelidir. Aksi taktirde hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilmektedir. Sadece kadın, erkek değil hamile ve çocuk giyimde de artık moda diye bir kavram var. Hemen hemen tüm çıkan trend kıyafetlerin küçük boy modelleri üretilmekte, model dışında renk açısından da çocuk giyim sektörü son moda renkleri kreasyonlarında kullanmaktadır. Örnek olarak vermek gerekirse mercan rengi 2011-2012 modasına damgasını vuran renk. Çocuk giyime bakıldığında bu renkte pantolon , tişört,kazakve etekler vitrinleri süslemektedir. Ya kırmızı, yeşil, turkuaz gibi canlı renklerde deri ceketlere bu yıl çocuk kreasyonlarında da rastladık. Bu abartılmadığı sürece, çocukları büyümüş de küçülmüş bir havaya sokulmadığı müddetçe hoş olabilmektedir. Özellikle bu duruma çoğu tasarımcı dikkat etmektedir. Özel bir çaba ile farklı tiplere girmek mümkün olsa da doğal olarak bırakıldığında seçilen kıyafetler kişiliğe tam olarak oturuyor. Aksi zaten zorlama olduğundan hoş görünmüyor. Tarzınıza ve kişiliğinize uygun yüzlerce seçenek giyim ve aksesuar için http://www.giyim.com.tr sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.

Thursday, August 2, 2012

Hayırlı Ramazanlar..

İnşirah Duası Şiiri

Ey Yalnızların Kendi Başına Kalmışların Arkadaşı,

Ey Mutsuzluğa Düşmüşlerin Yardımcısı,

Ey Yoksulların Zenginliği,

Ey Zayıfların Gücü,

Ey Fakirlerin Hazinesi, Gariplerin sığınağı,

Ey Tek Güç Ve Kudret Sahibi,

Ey İhsanıyla Tanınan Keremi Sonsuz Rabbim,

Efendimiz Ve Yakınları Hürmetine Sıkıntılarımı Gider.

Ey Rabbim

Sen Sıkıntılarıma Karşı Hazırlığım,

Musibetim Anımda Ümidim,

Yalnızlığımda Arkadaşımsın

Gurbetimde Dostum

Kederli Anımda Beni Ferahlatansın

İhtiyacım Anında Yardımıma Koşan

Zor Anlarımda Sığınağımsın

Beni Korkuların Karanlığından Kurtaran Aydınlığımsın.

Ey Rabbim

Sen Şaşkınlığımda Bana Yol Gösterensin

Biliyorum Rabbim Sen Günahlarımı Bağışlayan

Ayıplarımı Örten, Sıkıntılarımdan Kurtaran

Kalbimi Sevginle Süsleyensin.

Sen Kalbimin Hem Tabibi Hem Sevgilisisin.

Sen Ki Şaşkınlara Yol Gösteriri

Muhtaçlara Yardım Eder

Korunmak İsteyenleri Korursun.

Allah’ım , Ben Senin Kulunum

Kulunun Çocuğuyum.

Görüyosun Ki Rabbim Sıkıntılıyım.

Bildirdiğin Ve Gizlediğin Tüm İsimlerini

Ve Kur-An’ı Kerim’i Kalbimin Baharı

Gönlümün Nuru , Sıkıntılarımın İlacı Yap.

Ruhum Susamış Suya , Kalbim Özlerseni

Gözlerimi Senin Sevdiğin Şeylere Çevirdim

Kulaklarımı Seni Çağıranın Ülkesine Bıraktım

Ve Susayan Bir Toprak Gibi Bitkin Kaldım

Kalbimi Senin Yoluna Koydum

Ve Ellerimi Senin Dergahına Açtım

Bundan Sonra Da Sana Gelecek

Senden İsteyeceğim

Güneş Ve Ay Senin Nurundan Almış Nasibini

Güneş Senin Sevginden Böyle Ateş

Ay Böylesine Mahzun

Irmaklar Senin Hasretinden Böyle Çağlar

Deniz Bu Ayrılıktan Böyle Deli Böyle Dalgalı

Hep Hüzünlü Hep Ağlamaklı

Kuşların Ümidi Sen

Bitkilerin Neşesi

Çiceklerin Rengi Sen

Ve İnsanların Hiç Bitmeyen Duası Sen

Mevlam Bizi Biran Olsunterketme

Sevgin İçimizde Hep Uyanık Kalsın

Yolun Rasul’ün Yolu Olunca Ondan Başka Kime Bel Bağlayayım

Rabbim ALLAH’tır Benim

Nurum Ve Kurtuluşum Ondan Gelecek

Öyleyse o’nu Bırakıp Kime Gideyim

Günahla Örtülmüş Varlığım İçinde

Bir o’nun Özlemidir Beni Yaşatan

Şefaatim o’nun Dilindeyken

o’nu Bırakıp Kimi Dinleyeyim

Mevla

Beni Kendine Dost Seçinceye Kadar Yaşat

Ve Aşkınla Yandığım Biranda Al Canımı

Al Ki Ölüm Aşkımın Adı Olsun.

Ey Rabbim, Ben Ki Günahı Sevabından Çok

Aklı Dünyaya Takılmış

Kalbi Fani Şeylere Anmış Bir Zavallıyım

Ama Sen Öyle Nur Öyle Rahmansın

Öyle Güzelsin Ki

Ne Olur Rabbim Senden Uzak Kalan

Şu Kulunu Kendine Yakınlaştır

İmanınla Dirilt.

Ey Sevdiklerini Sevindirmekten Hoşlanan Rabbim

Sana Açılan Ellerimi Geri Çevirme

Kalbime Aşkınla Tecelli Et Ki

Senden Başka Hiçbirşey Kalmasın O Kalpte

Senden Başka Hiçbirşeyi Olmayacak Kadar Zengin Eyle Beni

Herşeyde Seni Anmayı

Herşede Seni Görmeyi Nasip Eyle.

Bana İsimlerinle Güç Ver Ey Rabbim

O İsimlerin Ki Kalplerin Nuru

Hiçbirşeyi Olmayanlarıngururudur.

Ey Rabbim Bize İsimlerinin Hakikatini Göster.

Bizi Sensiz Bir An Bile Yaşatma.

ALLAH’ım Sana Meryem’in Temizliği İle Gelmek İstiyorum

Günahlarla Kirlenmeme İzin Verme.

Sana Musa’nın Duası İle Geliyorum

Şeytana Uymam İçin Peşimden Koşanlardan Beni Kurtar.

İsmail’in Tevekkülü İle Boynumu Büküyorum.

Beni Ve Soyumu Sana Kul Olarak Yaşat.

Sana İsa’nın Ruhu İle Geliyorum.

Beni Katına Almanı Diliyorum.

Sana Yunus’un Duası İle Yalvarıyorum.

Beni Yutan Nefsimin Karanlıklarından Kurtarmanı Bekliyorum.

Rabbim, Sana Yusuf’un Gömleği İle Geliyorum.

Beni Düştüğüm Ümitsizlik Kuyusundan Çıkarmanı Diliyorum.

Sana Muhammed Mustafa’nın Kulluğu İle Geliyorum.

Beni Miraca Çıkarmanı Bütün Sıkıntılarımı Gidermeni Diliyorum… AMİN.