- 1 kg Akçaabat Köftesi Kıyması (700 gr. dana ön but eti kıyması + 200 gr döş kıyması + 100 gr böbrek ya da işkembe yağı + 5-6 diş sarmısak + 4 dilim Trabzon Ekmeği içi),
- bir tutam böbrek yağı,
- 1 adet domates,
- 4 adet sivri biber,
- 4 dilim Trabzon Ekmeği,
- tuz.
- Akçaabat Köftesi Kıymasını bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın.
- Bir top kıymayı alıp avuçlarınız arasında yaklaşık 4-5 cm çapında bir silindir yapın. Silindirleri yan yana bir birine eymeyecek biçimde tepsinize dizin.
- Sonra bu silindirlerden ister bıçak ile isterseniz yine elle kopartarak bir tutam alın ve yassı köfte yapar gibi köftelerinizi hazırlayın.
Akçaabat Köfte
No comments:
Post a Comment