Sunday, February 26, 2012

Ay Kofte

Malzemeler:


  1. 1 kg Akçaabat Köftesi Kıyması (700 gr. dana ön but eti kıyması + 200 gr döş kıyması + 100 gr böbrek ya da işkembe yağı + 5-6 diş sarmısak + 4 dilim Trabzon Ekmeği içi),

  2. bir tutam böbrek yağı,

  3. 1 adet domates,

  4. 4 adet sivri biber,

  5. 4 dilim Trabzon Ekmeği,

  6. tuz.

Yapılışı:


  1. Akçaabat Köftesi Kıymasını bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın.

  2. Bir top kıymayı alıp avuçlarınız arasında yaklaşık 4-5 cm çapında bir silindir yapın. Silindirleri yan yana bir birine eymeyecek biçimde tepsinize dizin.

  3. Sonra bu silindirlerden ister bıçak ile isterseniz yine elle kopartarak bir tutam alın ve yassı köfte yapar gibi köftelerinizi hazırlayın.



Akçaabat Köfte

No comments:

Post a Comment